Gladö stall

Hos oss på Gladö stall så har vi stort fokus på hur man sköter hästar, om du har ett intresse av att lära dig mer kring djur och natur och hur arbetet i ett stall fungerar då är vår grupp något för dig!

Deltagare med häst.

På Gladö Stall lär du dig sköta stallet och hålla rent och snyggt i hästarnas boxar. Vi ser till att det är fint i hagarna och att hästarna har tillgång till vatten.

Du kommer att ha möjlighet att lära dig borsta och ta hand om utrustningen runt hästen. Det kan innebära att pusta träns och sadlar, hålla ordning på täcken och annan utrustning.

I stallet finns även hundar runt verksamheten som ibland följer med oss på en promenad. Gladö passar dig som har ett stort intresse för djur och natur.

Vi har friskvård som aktivitet i verksamheten och arbetar utomhus året runt.

När det är lugnt i stallet passar vi på att göra utflykter efter gruppens önskemål.

Vi erbjuder Daglig verksamhet för dig som vill göra en insats för djuren samtidigt som vi har kul tillsammans.

Vi arbetar för att stärka din arbetsförmåga. Målet är att det skall vara utvecklande och meningsfullt att vara på Gladö stall.

Förslag på mat och måltider

Vi äter tillsammans, det finns möjlighet att äta ensam om man önskar. Vi har mikrovågsugn för att värma medhavd mat. Det finns kylskåp/frys där du kan förvara din lunch och mellanmål.

I anslutning till verksamheten finns möjlighet att köpa lättare lunch vid behov som tex nudlar eller toast som betalas med swish.

Målgrupp

Verksamheten vänder sig till personer med lindrig till måttlig intellektuell funktionsnedsättning eller diagnoser inom autismspektrat.

Hitta hit

Gladö stall ligger nära Gladö Kvarn. Du tar dig enkelt hit med buss.

Uppdaterad 14 juni 2022

Var informationen till din hjälp?